Je richting vinden

Het is niet eenvoudig je te verheffen uit je je omstandigheden, kan zelfs onmogelijk lijken.
Kunst van Ron Mueck

Hoe?

Hoe we de wereld waarnemen gebeurt meestal onbewust. We geven onderweg betekenis aan kleine of grote gebeurtenissen. Het bijstellen van de innerlijke software is niet zomaar gedaan. Het blokkeert ons vaak op de één of andere manier. 

Als we ons belemmerd voelen komt dit vaak door heel oude overtuigingen. Deze overtuigingen, vaak uit de baby- en kindertijd, beschermden ons op de één of andere manier. Nu zijn ze vaak ballast die we blijven voelen. Ik help deze overtuigingen te vinden, herkennen en dan veranderen in helpende overtuigingen.

 

Ik werk ook met methodes waar het denken maar een kleine rol speelt. Het is ons gevoel en onze impulsen, soms in het kader van een samenhang (familie, werkomgeving, etc) die het proces leiden. Met oefeningen, opstellingen en simulaties, kijken we naar wat jou vooruit gaat helpen. 

 

Ik werk met Opstellingen; Verbindend Communiceren; Process Work (v. Arnold Mindell) en Clearing Beliefs. Ik ben altijd verwonderd over hoe veel er mogelijk is en hoe eenvoudig en snel met het gewenste resultaat.  

Wanneer?

Kom je er maar niet uit wat je echt wilt? Of wet je het wel, en toch lukt het niet?

 

Soms zitten we vast in patronen, in denken en zijn we op zoek naar iets dat ons echt blij maakt. Misschien zitten we niet net zo vast als deze levensechte man op de foto. Het blijft een feit losmaken uit oude patronen kan voelen als onmogelijk. 

 

Onbewust

We beperken onszelf vaak als gevolg van onze ervaringen. Ervaringen als kind leidden ertoe dat we onszelf iets zijn gaan vertellen dat we zijn gaan geloven. Dit hebben we vaak niet door, het zit als hinderende oude software in ons systeem. Daarom doen we vaak niet waar we echt naar verlangen. Er zit een stemmetje dat ons doet geloven dat het niet gaat werken. Of we hebben het gevoel dat we het stemmetje niet horen.

 

Verbinding met onze natuur

Velen zijn niet gewend onze gevoelens en inspiraties serieus te nemen. De verbinding met onszelf is soms wat aangetast. De verbinding met onze eigen natuur, net als de verbinding met de natuur en de aarde. In onze leefstijl spelen nieuwe impulsen en consumptie een grote rol spelen. We worden er niet echt gelukkig van die te volgen. Het is vaak een soort compensatiegedrag.

 

We kunnen het onbewuste advies aan onszelf, uit onze van kindertijd, serieus onder de loep nemen en transformeren in een ondersteunend advies. Dan kunnen we gaan doen wat we echt willen. Als we dat allen zouden doen dan zullen we stoppen onze leefplek te ontwrichten. 

 

Wil jij een goede studiekeuze maken? Of een carrièreswitch? Vraag dan een individueel consult bij me aan. 

 


Ron Mueck's baby is zo'n vijf meter lang. Hoewel Ron naar wat ik begreep refereert aan de enorme rol die zijn baby in zijn gezin speelde (oude mensen had hij heel klein voorgesteld), zie ik meer mogelijke interpretaties. Alles wat de baby meekrijgt vormt ons onbewuste, en bepaalt daarmee heel veel in ons verdere leven.